Ingredience:
(4 osoby)
600g kapusty
1 středně velká cibule
2 vejce
2 rohlí
trocha mléka (100-150 ml)
strouhanka
muškátový oříšek
majoránka
máslo
olej
pepř
sůl
Kapustu rozeberte na listy a uvařte do poloměkka. Mezitím nechte na kousku másla zesklovatět jemně nakrájenou cibuli.
Rohlíky pokrájejte na kostičky (zhruba 1x1 cm) a namočte v mléce.
Uvařenou kapustu sceďte a propláchněte ledovou vodou. Tím si zachová krásně zelenou barvu. Pořádně ji vyždímejte a nakrájejte nadrobno.
V míse smíchejte nakrájenou kapustu, namočené pečivo, cibuli, vajíčka a koření dle své chuti. Dochuťte solí a pepřem.
Z těsta utvořte karbanátky, které obalte ve strouhánce. Smažte dozlatova v rozpáleném oleji.
Podávejte s bramborovou kaší.