pondělí 17. listopadu 2014

Kapustové karbanátky bez masa

Ingredience:
(4 osoby)

600g kapusty 
1 středně velká cibule
2 vejce
2 rohlí
trocha mléka (100-150 ml)
strouhanka
muškátový oříšek
majoránka
máslo
olej
pepř
sůl


Kapustu rozeberte na listy a uvařte do poloměkka. Mezitím nechte na kousku másla zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. 

Rohlíky pokrájejte na kostičky (zhruba 1x1 cm) a namočte v mléce. 

Uvařenou kapustu sceďte a propláchněte ledovou vodou. Tím si zachová krásně zelenou barvu. Pořádně ji vyždímejte a nakrájejte nadrobno. 

V míse smíchejte nakrájenou kapustu, namočené pečivo, cibuli, vajíčka a koření dle své chuti. Dochuťte solí a pepřem. 

Z těsta utvořte karbanátky, které obalte ve strouhánce. Smažte dozlatova v rozpáleném oleji.

Podávejte s bramborovou kaší.