čtvrtek 4. září 2014

Kuřecí polpettone plněné cheddarem

Ingredience:
(4 osoby)

4 stehenní řízky či ořezky z kuřete (zhruba 500g)
velká hrst čerstvých bylinek – bazalka, dobromysl, pažitka či petržel
2 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce strouhanky
4 plátky cheddaru
1/2 lžičky muškátového oříšku
pepř
sůl

1-2 lžíce dijonské hořčice
1-2 lžíce medu

Kuřecí maso očistěte a odstraňte kůstky či šlachy, které by mixér nemusel rozsekat. Vše rozemelte na mlýnku.

Troubu předehřejte na 180°C.

Mleté maso smíchejte s nasekanými bylinkami, dijonskou hořčicí, strouhankou, muškátovým oříškem a dochuťte solí a pepřem. Před pečení je vhodné maso ochutnat – udělejte malou placičku, kterou opečete na malé pánvi. Pokud je mleté maso dobře ochucené pusťte se do přípravy polpettone, pokud není, opětovně dochuťte a zkušební pokus opakujte.

Z masa vytvořte dvě šištičky jako při přípravě sekané. Doprostřed při tom však vložte do každé dva plátky cheddaru. Dobře každou šištičku vytvarujte, aby sýr při pečení nemohl vytéci.

Vložte do trouby a pečte zhruba 25 minut. Během pečení sekanou potírejte směsí, kterou jste si vytvořili smícháním dijonské hořčice a medu.  


Podávala jsem s restovanou cuketou a pórkem na olivovém oleji.