pondělí 14. července 2014

Hráškový krém

Hrášek už přezrál a jen tak do pusy už prostě nechutná. Je čas udělat z něj přílohu ve formě pyré či uvařit výbornou polévku. Její výhodou je doba její přípravy, která je prostě blesková.

Ingredience:
(4 osoby)

600 g vyloupaného hrášku
1 l kuřecího vývaru + voda, bude-li to potřeba
větší oříšek másla
trocha parmazánu na posypání
několik lžic smetany
pepř
sůl

V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm hrášek orestujte (5 minut), poté zalijte vývarem a popřípadně vodou, aby byl hrášek zcela ponořen.

Vařte 20-25 minut než hrášek změkne. Poté rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pepřem a zjemněte několika lžícemi smetany.

Můžete podávat  posypané nastrouhaným parmazánem a s krutony z pečiva.