pátek 18. dubna 2014

Zapečená plněná paprika

Nejedná se o klasickou plněnou papriku, jak ji mnoho z Vás zná, ale svou chutí Vás rozhodně překvapí a ani nebude vadit, že tam chybí maso.

Ingredience:
(1 osoba)

1 červená paprika - může být i jiná
1 velká cibule
hrst zelených fazolek - měla jsem jen mražené
4 lžíce lučiny
3 lžíce parmazánu
3 stroužky česneku
olivový olej
máslo
tymián
pepř
sůl

Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na olivovém oleji s kouskem másla. Poté přidejte pokrájené fazolky a česnek nakrájený na plátky. Krátce ještě orestujte. Během toho rozpulte papriku podélně na dvě poloviny a vykrojte semínka.

Směs cibule a fazolek sundejte z ohně a smíchejte s lučinou a parmazánem. Dosolte (dejte pozor, parmazán je poměrně slaný), opepřete a přidejte trochu tymiánu. Promíchejte.

Papriky zevnitř lehce nasolte a naplňte vzniklou směsí. Pečte 15 minut na 200°C v předem vyhřáté troubě.

Podávejte lehce zalité olivovým olejem a s pečivem.