úterý 13. srpna 2013

Pečený cuketový bramborák

Znáte pečený cuketový bramborák? Již měsíc jíme cukety téměř ob den a už mi začínají lézt krkem, tato obměna však chutná úplně jinak než grilovaná, pečená či plněná cuketa. 

Ingredience:
(na jeden plech)

500g cuket
150g tvrdého sýra - ementál, gouda nebo eidam
200g šunky
4 vajíčka
4 stroužky česneku
2 lžíce polohrubé mouky
majoránka
pepř
sůl
kousek másla a trochu mouky na vymazání plechu

Troubu předehřejte na 180°C. Cuketu, šunku i sýr nastrouhejte na hrubo. Přidejte vajíčka, česnek, majoránku(menší hrstku) a osolte i opepřete. Je-li směs moc vodnatá (cuketa stejně jako brambory pouští vodu) odeberte většinu vody pomocí lžíce. Směs zahustěte dvěmi lžícemi mouky, popřípadně více, záleží jak je těsto řídké.

Plech vymažte a vysypte mouku. Směs vlijte na plech a dejte péci do trouby zhruba na 45 minut dokud nebude bramborák svrchu krásně zlatavý.

Podávejte studené i teplé. Samotné či se salátem nebo brambory.