neděle 16. června 2013

Vepřová roládka s bryndzou, slaninou a polníčkem a tymiánovým sůskem

Ingredience: 
(2 osoby)

1 plátek vepřového masa - nejlépe kýty (zhruba 200g)
2 lžíce bryndzy
3 plátky slaniny
hrst polníčku
tymián
olej
pepř 
sůl

Maso položte na prkýnko, přikryjte potravinářskou fólií a vyklepejte na tenký plátek, aby vznikl alespoň trochu pravidelný obdélník. Z obou stran jej osolte a opepřete. Soli bude stačit méně, bryndza je slaná dost.

Na maso rozložte slaninu, rozdrobte na něj bryndzu a polníček. Zabalte do úhledného válečku (alespoň se o to pokuste:)) a ovažte potravinářským provázkem. 

V pánvi rozpalte několik lžic oleje a roládu v něm zprudka ze všech stran opečte. Poté ji přendejte do pekáčku, zalijte olejem z pánve, 50 ml vody a maso ze všech stran lehce posypte tymiánem.

Pečte v předem vyhřáté troubě 35 minut, nejprve přikryté a na dalších 15 minut víko sundejte. Po upečení odstraňte z masa provázek a nakrájejte roládku na tenké plátky. Do sůsku, který zbyl v pekáčku, zašlehejte kousek studeného másla. Získá tím nejen lepší chuť, ale zároveň se i zahustí.

Jako přílohu jsem zvolila zelené fazolky restované na másle.

Připravena k pečení