pátek 19. dubna 2013

Polníčkový salát s rozpečeným Camembertem

Jaro je tu a začali jsme doma trochu odlehčovat jídelníček. Přece jen, člověk se v zimě tolik nehýbe, neblahé počasí zahání jídlem a začne se to něm rychle podepisovat. Stejně to dopadlo i u nás a proto jsme se rozhodli zařadit do jídelníčku více zeleniny a jen co bude trochu lepší počasí vytáhneme ze sklepa kola a dáme si do těla. Tím samozřejmě neříkám, že se vzdávám svého milovaného máslo. To bych totiž nikdy neudělala! :)
Polníček - několik malých lístků spojených dohromady

Ingredince:
(2 osoby)

100g polníčku
100g jiného listového salátu - já koupila malé salátové lístky, jen ovšem nevím, jak se jmenují. Na oalu bylo napsáno pouze Insalata - což v italštině znamená salát
4 rajčata
1/2 červené cibule
2 lžíce octa balsamico
trochu citronové šťávy
5 lžic olivového oleje (zhruba)
1 lžička medu
sůl

2 malé sýry Camembert

Camembert potřete olivovým olejem smíchaným se saturejkou, popřípadně jinými bylinkami, které máte při ruce. Zabalte do alobalu a dejte rozpéci do rozehřáte trouby na 220°C asi na 8-10 minut.

Salát důkladně opláchněte a osušte. Vložte do velké mísy a přidejte omytá rajčata, zbavená bubáků, nakrájená na kousky a cibuli nakrájenou na velmi tenká půlkolečka.

V menší misce smíchejte ocet balsamico, citronovou šťávu, med a olivový olej. Metličkou vytvořte emulzi několika minutovým mícháním. Připravenou zálivku vlijte do salátu až těsně před podáváním, aby zůstaly lístky salátu čerstvě křupavé a svěží.