pondělí 29. dubna 2013

Fusilli s rajčatovou omáčkou a olivami

Ingredience:
(2 osoby)

300g těstovin fusilli (vrtule)
2 lžíce rajčatového protlaku
100 ml dobrého kečupu - nejlépe domácí 
6 stroužků česneku
2 velké hrsti černých oliv
olivový olej
sýr na posypání - doma jsem měla jen kousek ementálu, výborně by se hodil parmazán
sůl

Těstoviny uvařte dle návodu v osolené vodě al dente.

Během té doby stihnete udělat omáčku. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Orestujte krátce na pánvi s olivovým olejem. Přidejte rajčatový protlak a krátce zarestujte - protlak tím ztratí štiplavou kyselou chuť. Přidejte kečup, natrhanou bazalku a olivy. Pokud je omáčka hustá, přilijte vodu z těstovin a tím jí naředíte. 

Krátce prohřejte. Smíchejte s těstovinami.

Podávejte zasypané sýrem a lístky čerstvé bazalky.