neděle 10. března 2013

Linguine s lososem a špenátem

Linguine je druh těstovin podobný špagetám, avšak s tím rozdílem, že špagety jsou kulaté a linguine ploché.

Chtěla jsem si je dnes udělat domácí, ale nakonec se nám změnily plány celého dne, takže na vaření nezbylo příliš času, proto jsme využili těstovin kupovaných. V poslední době jsme si oblíbili těstoviny značky Barilla, které jsou sice dražší, ale chuťově jsou o několik řádů výše. Na domácí těstoviny se však těšte příště! :)


Ingredience:
(2 osoby)

250 g těstovin linguine
100 g uzeného lososa 
150 g čerstvých špenátových listů
150 g crème fraîche (lze nahradit zakysanou smetanou - ta je více kyselejší)
4 stroužky česneku
kůra z půlky citrónu (= několikrát strouhněte)
lžička citrónové šťávy
olivový olej
pepř 
sůl

Dejte vařit vodu na těstoviny a než se těstoviny uvaří, zbytek bude hotový.

Na pánvi rozehřejte asi 2 lžíce olivového oleje a orestujte na mírném ohni krátce česnek nakrájený na plátky. Špenát důkladně umyjte, aby na něm nezůstali kousky hlíny. Vložte do pánve a 1-2 minuty duste v pánvi přikryté pokličkou.

Pokličku odklopte a smíchejte s lososem natrhaným na menší kousky, crème fraîche, citronovou kůrou, citronovou šťávou, pepřem a solí.

Linguine uvařené al dente promíchejte v pánvi  společně s lososem a špenátem.