sobota 9. března 2013

Bramborový salát se špenátem

Přečetli jste si název receptu a vybavili se vám Vánoce? Nepočítejte však, že dnešní recept bude chuťově podobný vánočnímu bramborovému salátu. 

Ingredience:
(2 osoby)

8-10 středních brambor - záleží na tom jací jste jedlíci
100 g listového špenátu
1 střední čevená cibule
2 vejce

ančovičkový dresink:
6 filátek ančoviček
100 ml majonézy 
1-2 lžíce citrónové šťávy
kůra z 1/2 citrónu
pepř

Brambory oloupejte (máte-li nové brambory loupat nemusíte) a nakrájejte středně velké měsíčky. Pečte v troubě zhruba 20-25 minut než nezměknou a nezískají nazlátlou barvu.

Během pečení brambor si uvařte vejce. Vařím je ve vroucí vodě 7 minut, nejsou vevnitř úplně natvrdo, žloutek je ještě malinko kašovitý. Cibuli nakrájejte na co nejtenčí kolečka dokážete.

Všechny ingredience na zálivku rozmixujte v mixéru na hladký dresink. Ančovičky jsou sami o sobě již dost slané, proto dresink již nesolte, pouze ho opepřete.

Upečené brambory v misce smíchejte s opláchnutým špenátem a hotovým dresinkem. Podávejte s vajíčkem nakrájeným na plátky, zasypané červenou cibulí a třeba řeřichou pokud vám doma roste.