úterý 26. února 2013

Fusilli se špenátovo-cibulovou omáčkou

Ingredience:
(4 osoby)

500 g těstoviny fusilli (vřetena či vrtule)
350 g špenátu - čerstvého či mraženého (listový, ne protlak)
4 střední cibule
6 stroužků česneku
100 ml zakysané smetany
100 g ementálu
hrstka plátků mandlí na ozdobu (nemusí být)
olivový olej
pepř
sůl

Dejte vařit vodu na těstoviny. Osolte ji.

V pánvi rozpalte olej a orestujte na něm na středním plameni cibuli nakrájenou na půl kolečka. Restujte ji zhruba 10-15 minut, aby zezlátla. Nezapoměeňte s ní často míchat, aby se nepřipálila. Po 5 minutách restování, přihoďte ještě česnek nakrájený na plátky. 

Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte al dente.

Do pánve přidejte špenát. Čerstvému špenátu stačí na pánvi několik minut. Mražený špenát je třeba nechat na pánvi tak dlouho, dokud se nerozmrazí a neohřeje. Poté promíchejte společně se zakysanou smetanou a omáčku ještě chvíli zahřívejte.

Dochuťte solí a pepřem. 

Promíchejte s uvařenými těstovinami a posypte najemno nastrouhaným ementálem a plátky mandlí.