sobota 1. prosince 2012

Medailonky z vepřové panenky s restovanou zeleninou

Taková rychlá a přitom moc dobrá večeře. Občas prostě není čas příliš vařit a vymýšlet nějaké složitosti.

Ingredience:
(2 osoby)

300 g vepřové panenky nakrájené na medailonky
zelenina, kterou najdeme v lednici (např. paprika, cuketa, žampiony, zelené fazolky, brokolice, cibule) - od každé použijeme trochu 
olivový olej
slunečnicový olej
rozmarýn
pepř
sůl 

Nakrájené maso na 1cm medailonky osolíme a opepříme z každé strany. Smícháme v misce se slunečnicovým olejem (stačí několik lžic) a rozmarýnem. Necháme chvíli odležet, během chvíle než si nakrájíme zeleninu.

Zeleninu očistíme na nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, vhodíme do ní tvrdší zeleninu, která potřebuje více času. Restujeme 5 minut a přidáme zbytek (cuketa, žampiony). Restujeme dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Během restování zeleniny si již na druhou pánev si nalijeme trochu oleje, který necháme rozehřát a poté na něm zprudka opečeme maso. Z každé strany stačí 3 minutky. Panenka pak vevnitř zůstane lehce růžová.