neděle 16. září 2012

Tarte aux pommes - Jablečný koláč

Několik jablek si leželo ve skleněné míse, den co den jsem na ně koukala, a přemýšlela jestli péct koláč dnes či zítra. Vždycky jsem to odložila na další den. Než nadešel den, kdy už to prostě nebylo možné odkládat. Za prvé nebylo nic k snídani a za druhé už jablka pomalu měkla a nechat je pár dní ležet, nadobro by odešla.

Ingredience:

4-5 jablek
175g polohrubé mouky
175g cukru
3 vejce
lžíce oleje
lžička skořice
kypřící prášek

Vejce s cukrem ušlehejte do pěny,  poté postupně přidávejte mouku, kypřící prášek, olej a skořici. 

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na měsíčky.

Máslem vymazanou kulatou koláčovou formu vysypte moukou a nalijte do ní připravené těsto. Jablka naskládejte do kruhu. Pečte při 180°C asi 40 minut. Pět minut před koncem pečení jablka lehce posypeme cukrem a tím nám zkaramelizují.