neděle 23. září 2012

Čočková polévka

Pokud vám zůstane od oběda uvařená čočka, je nejlepší z ní uvařit čočkovou polévku. V začínajícím podzimním sychravém  počasí přijde každá polévka vhod. Zahřeje a zasytí.

Ingredience:
(4 osoby)

200g uvařené čočky
4 rajčata
1 cibule
petrželová nať
máslo
hladká mouka
ocet
pepř 
sůl
chléb na chlebové krutóny - může být i starší

Nejprve vytvoříme cibulovou jíšku. Na másle osmahněte dosklovata najemno nakrájenou cibuli. Poté zasypte 2 lžícemi hladké mouky a nechte zezlátnou. 

Zalijte 1,5 litrem vody a vložte uvařenou čočku a rajčata nakrájená na kostičky. Provařte asi 15 minut.

Na závěr přidejte nasekanou petrželovou nať. Dochuťte octem, solí a pepřem. 

Podávejte s chlebovými krutony. (Chléb nakrájejte na menší kostičky a osmažte na oleji.)