neděle 23. září 2012

Čočka na kyselo s volským okem

Ingredience:
(4 osoby)

500g čočky
4 vejce
4 střední cibule
petrželová nať
ocet
olej
pepř
sůl

Čočku je potřeba nejprve namočit nejméně na 2 hodiny do studené vody. Poté ji slijte a napusťte do hrnce s ní novou vodu, tak aby nebyla zcela všechna ponořena. Vařte 40 minut v hrnci přiklopeném pokličkou, dokud čočka nezměkne. Pokud bude potřeba přilijte trochu vody.

Během varu si oloupejte cibuli, nakrájejte na velmi jemno a osmažte dozlatova na oleji. Je lepší dělat cibuli na mírnějším plameni delší čas než zprudka. Cibulka bude vevnitř měkká a na povrchu křupavá.

Po změknutí čočku dochuťte octem, solí a pepřem. Na závěr přidejte najemno nasekanou petrželovou nať.

Čočku podávejte posypanou smaženou cibulkou a s volským okem