neděle 23. září 2012

Bucatini se slaninou a gorgonzolou

Italské bucatini jsou dlouhé kulaté těstoviny, podobné špagetám. Hlavním rozdílem je, že jsou duté a o něco silnější v průměru. Podávají se s máslovými omáčkami, zeleninou, pancettou či sýrem. Objevila jsem docela zajímavé stránky o vaření - obzvláště mě překvapila sekce s těstovinami, kde je popsáno velké množství rozličných tvarů - http://www.tacos.cz/slabikar.php.

Ingredience:
(4 osoby)

1 balíček bucatini
200g pancetty či slaniny
200g gorgonzoly
kelímek ricotty
svazek bazalky
pepř
sůl

Bucatini uvařte dle návodu. Během toho nakrájejte pancettu na menší kousky a orestujte. Není potřeba dávat do pánve olej, jelikož pancetta pustí tuk sama. 

Gorgonzolu nastrouhejte a společně s ricottou přidejte na orestovanou slaninu a krátce prohřejte dokud se sýr nerozpustí a omáčka se nezcelí. Na závěr přidejte nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem.