pondělí 13. srpna 2012

Teplý bramborový salát s cuketou

V lednici zůstává jen pár zbytků a čas oběda se blíží...co teď? Vymyslet nějaký recept, který vše zkombinuje a výsledné jídlo bude chutné.

Ingredience:
(2 osoby)

1 střední cuketa  
2 střední červené cibule
100g slaniny
100g kuřecích prsou 
hrst lístků bazalka
1 dcl červeného vína
200g pečených brambor (menší brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na menší kousky, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pečeme asi 35min na 180 °C)

Na pánvi rozpálíme olivový olej do kterého přidáme nakrájenou cuketu (neloupeme ji) na úzké plátky, cibuli nakrájenou na měsíčky, slaninu a kuřecí prsa pokrájená na menší kousky. Vše restujeme 7-9 minut než se maso zatáhne a zelenina zezlátne. Poté zalijeme červeným vínem a necháme odpařit alkohol. Na závěr přisypeme pečené brambory a hrst bazalkových lístků.


  • Přestože se může zdát, že čím větší tím lepší u cuket toto pravidlo neplatí. Nejlepší jsou k jídlu cukety malé a úzké, neobsahují žádná semínka a přebytečnou vodu, která by nám jídlo udělala "blátivým".