pondělí 8. srpna 2011

Teplý salát se zelených fazolek

Byla jsem sama doma, takže jsem si mohla vařit jen pro sebe. To je vlastně nejlepší....člověk si může udělat na co má chuť a nemusí se ohlížet na ostatní. Fazolky u nás doma moc úspěch nesklízejí, i když se je snažím značně prosazovat. Jejich chyba to není, holt jenom někdo nerad mění zažité stereotypy. Od toho, aby někoho přemlouvala do dobrého jídla, tu můj blog není. Chce nabídnout něco chutného pro ty, kteří o to mají zájem. Takže se nebudu rozčilovat a rovnou se pustím do vaření. Je to taková rychlovka, že než mrknete, budete sedět nad plným talířem. Chutným! Bez žádného odbývání!

Ingredience:
(1 osoba)

200g zelených fazolových lusků
4-5 žampionů
1 cibule
sýr cottage
parmazán
olivový olej
kmín
pepř
sůl 

Fazolky i žampiony očistíme. Fazolky dáme na 5 minut vařit do osolené vody.

Cibuli nakrájíme na půl kolečka a restujeme na olivovém oleji v středně velké pánvi. Až cibule začne zlátnout přidáme žampiony, jenž jsme pokrájeli na větší kusy. Zlehka okmínujeme. Restujeme 7-8 minut

Fazolky scedíme a přihodíme do pánve. Osolíme, opepříme a několikrát prohodíme. Přidáme několik lžic sýru cottage a 1 minutu necháme prohřát. 

Podáváme zasypané parmazánem s pečivem či toastem. Vhodné i jako příloha k masu.