úterý 12. července 2011

Směs listových salátů s mozzarellou

Teď by nějaký rýpal namítnul, že když chci zhubnout tak určittě po mozzarelle nezhubnu. Ale nechte mě hřešit. Já ji tak miluju... 
Na tento salát je vhodné použít více listových druhů salátů. Každý má svoji typickou chuť a když se propojí, vznikne neobyčejná chuťová exploze. Já koupila již předem připravenou směs listových salátů. Samozřejmě by bylo lepší použít čerstvé, ale jelikož se momentálně nacházím mimo Prahu, musím se spokojit s tím co je. Ve směsi byly tyto druhy: 
Endivie, Frisée nebo-li štěrbák. Jen zřídkakdy se s ní u nás můžete setkat. Většinou jen ve výběrových obchodech. Je příbuzná čekance, ale listy má jako salát. 
Dubový salát 
Čekanka


Čekanka

Frisée
Ingredience:
(2 osoby)

400g listových salátů, různých druhů
2 rajčata
2 bochánky mozzarelly
svazek čerstvé bazalky 
olivový olej
citrónová šťáva
pepř 
sůl