úterý 28. června 2011

Cizrnovo-rajčatový krém

K obědu jsem připravila cizrnový salát a co mi zbylo na pánvi jsem jednoduše smíchala se zbylou cizrnou, chvilku povařila a výborný krém je na světě.

Ingredience:
(4 osoby)

300g cizrny
5 větších rajčat
velká cibule
svazek petržele
2 lžičky naloženého pepře (lze nahradit mletým pepřem)
olivový olej
půl lžičky chilli
pepř
sůl

Postup:
  • Cizrnu namočíme na 10-12 hodin do vody. Poté vaříme přibližně hodinu.
     
  • Cibuli nakrájíme na větší kousky a orestujeme na olivovém oleji. Až cibule zezlátne, vhodíme rajčata nakrájená na kostičky a petržel nasekanou najemno. Chvíli podusíme.
     
  • Na závěr přidáme naložený pepř nasekaný na menší kousky a šunku nakrájenou na úzké plátky.
     
  • Rajčatovou směs přidáme do uvařené cizrny (nesléváme vodu) a 5 minut povaříme. 
  • Pomocí tyčového mixéru vytvoříme krém. Pokud by byl moc hustý, dolijeme jej vodou. Dochutíme chilli, pepřem a solí.