neděle 15. května 2011

Špagety se slávkami a žampiony

Zbylo mi doma 8 slávek a nechtělo se mi je vyhazovat. Špagety mám pořád v zásobě, takže nápad na rychlou večeři byl na světě.

Ingredience:
(2 osoby)

16-20 slávek
7-8 žampiónů
1 větší cibule
3 stroužky česneku
250g špaget
olivový olej
svazek petržele
kmín
pepř
sůl

Postup:
Cibulku pokrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a dáme restovat do pánve ve které jsme si rozehřáli olivový olej. Po chvilce přihodíme žampiony pokrájené na plátky. Restujeme 7-10 minut. Před koncem přihodíme najemno nasekanou petrželku a dochutíme kmínem, solí a pepřem. Na závěr přimícháme špagety, které jsme vařili v osolené vodě. Vše zalijeme zlehka olivovým olejem a ještě jednou promícháme.


Mezitím si omyjeme a odrbeme kartáčkem slávky, které vhodíme na rozpálený olej do druhé pánve, zalijeme trochou bílého vína (1-2 dcl) a zasypeme trochou nasekané petržele. Přiklopíme poklicí a necháme 10 minut dusit. Slávky se nám začnou otevírat. Ty zavřené vyhodíme, nebyly by chutné.

Na talíř nandáme špagety do kterých zlehka zapíchneme slávky.