pondělí 30. května 2011

Špagety s kuřecím masem a ricottou

Než jsem propadla své lásce k vaření a experimentování v kuchyni, špagety jsem dělala jen na jeden způsob a to  se salámem, kečupem a velkou kupou eidamu. Dobře, přiznám se, dělám je občas i teď. Žádný gurmán by nejásal, ale neříkejte, že občas také nezhřešíté obdobným pokrmem. Síla zvyku a vzpomínka na mládí. Něčemu se nedá odolávat.

Tohle je další z mých špagetových rychlovek vhodných k večeři. Špaget není nikdy dost a obzvláště u nás doma, kde má tatínek zásobu přes 30 kg italských špaget. A to mi vnuklo báječnou myšlenku, že si v nejbližší době zkusím připravit domácí těstoviny. Nebojte se, o nic nepřijdete, ráda se o to s Vámi podělím:)

A teď už ke špagetám z názvu. Já v nich ještě navíc měla brokolici a žampiony. Možná už to bylo moc chutí a stačilo by vybrat jen jednu, aby se chutě vzájemně tolik nebily. A pokud nemáte žádnou zeleninu, nesmutněte. Špagety budou výborné i s ricottou a kuřecím masem.



Ingredience:
(4 osoby)

300-400g kuřecích prsou
  400-500g ricotty (2 kelímky)
1 menší brokolice
6-8 žampionů
olivový olej
cibule
čerstvá bazalka
parmazán
pepř
sůl

Postup:
Brokolici rozdělíme na růžičky. Košťál ořezáme, nakrájíme na kostičky. Vše dáme vařit na asi 10 minut do osolené vody. Špagety uvaříme dle návodu a mezitím co se bude vše samo vařit, připravíme zbytek.Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dozlatova restujeme na olivovém oleji. Přihodíme oloupané žampiony nakrájené na tenčí plátky a  5 minut restujeme.
Na vedlejší pánvičce rozpálíme olivový olej. Maso nakrájíme na tenké proužky. Osolíme, opepříme a vložíme na pánev. Restujeme do zlatohněda. Ne však moc dlouho, aby nám maso zůstalo štavnaté.
Uvařenou brokolici slijeme a propláchneme ve studené vodě. Neztratí potom barvu a zůsatne zářivě zelená. Přimícháme k restované cibuli s žampiony a přidáme ricottu a nasekaný svazek bazalky. Lehce prohřejeme. Dosolíme a dopepříme dle chuti. Na závěr smícháme se špagetami. Na talíř nejprve nandáme špagety a na ně poklademe orestované kuřecí maso. Posypeme strouhaným parmazánem.