neděle 15. května 2011

Vepřové maso marinované v zázvoru a petrželi

Přebýval mi kousek zázvoru a chtěla jsem ho nějak upotřebit. Často ho používám do asijských jídel, ale to se mi tentokrát nechtělo. Pokud jste nemocní, je výborné si ho nastrouhat či najemno nakrájet do čaje.

Chuť byla zajímavá, lehce pikantní, což způsobil zázvor, a trochu nakyslá jogurtem, ve kterém jsem maso marinovala.

Ingredience:
(2 osoby)

2 plátky vepřové kýty (300-400g dohromady)
1 kelímek bílého jogurtu
1cm špalíček zázvoru
hrstk nasekané petrželky
5 větších žampionů
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička cukru
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:
Zázvor si oloupeme a velmi najemno nakrájíme. V misce smícháme nasekaný jogurt se zázvorem, petrželí, cukrem, sojovou omáčku, pepřem a solí. Plátky masa (kolem 1cm) lehce naklepeme a vložíme do marinády. Promícháme, aby marináda pokrývala všechno maso. Necháme odležet v lednice kolem 2 hodin.


Na pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na něj maso, které děláme z každé strany 5 minut. Behěm přípravy masa si připravíme přílohu. Žampiony překrojíme v půli a poté nakrájíme na tenší plátky. Vhodíme do pánve s rozpuštěným máslem. Posypeme kmínem a pepřem. Restujeme zhruba 10 minut. Na závěr osolíme.


Můžeme podávat s bagetou či s několika opečenými bramborami.