úterý 5. dubna 2011

Špenátová polévka se zakysanou smetanou

Ingredience:

(4 osoby)


400 g čerstvého špenátu nebo balíček mraženého
střední cibule
3 stroužky česneku
smetana ke šlehání
zakysaná smetana
muškátový oříšek
hladká mouka
máslo 
sůl
pepř



  • Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. 
  • Vložíme do hrnce a orestejume na másle. Až je cibulka sklovatá, přidáme špenát. 
  • Chvíli ještě restujeme na pánvi a poté zalijeme 500 ml vody. 
  • Po 10-15 minutách vaření sundáme z plamene a vše rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. 
  • Dáme opět na vařič a přilijeme smetanu, ve které jsme si rozmíchali lžíci hladké mouky. 
  • Povaříme ještě asi 10 minut a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Před podáváním navrch přidáme lžíci zakysané smetany.